WordPressin päivittäminen

WordPress kotisivuille ilmaantuu aika ajoin päivityksiä, jotka on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin, jotta sivusto toimii parhaalla mahdollisella tavalla ja tietoturva päivitykset ovat ajan tasalla. Päivityksiä tulee tietyin väliajoin itse WordPress-ohjelmistoon kuin myös sivustolla käytettyihin lisäosiin ja teemoihin.

Näin päivitykset näkyvät WordPressin hallintapaneelissa

Kaikki saatavilla olevat päivitykset (WordPress-ohjelmisto, lisäosat ja teemat) löytyvät Ohjauspaneelin alta valikosta Päivitykset. Lisäosien päivitykset löytyvät lisäksi myös Lisäosat valikon alta.

WordPressin päivittäminen

WordPress kotisivujen varmuuskopiointi

Ennen päivityksien tekemistä on suositeltavaa ottaa varmuuskopio sivustosta, jonka voi palauttaa jos päivityksien yhteydessä sattuisi jotain menemään vikaan. Mikäli mahdollista niin suositeltava tapa on tehdä ainakin isommat versiopäivitykset ensin testiympäristössä niin virheen sattuessa ei käy vahinkoa live-sivuston kanssa.

Esimerkiksi Hostingpalvelun webhotellipalveluun kuuluu päivittäisten automaattisten varmuuskopioiden ottaminen, joka jo antaa hieman mielenrauhaa. On kuitenkin hyvä ottaa ainakin ajoittain myös omia varmuuskopioita ja ne voi tehdä esimerkiksi All in One WP-Migration lisäosan avulla tai webhotellin hallintapaneelissa.

WordPressin päivitysten tekeminen

Kun olet valmis suorittamaan kotisivuillesi saatavilla olevat päivitykset, voit tehdä ne alla olevan ohjeen mukaisesti. Päivitysten aikana sivustovierailijat näkevät ilmoituksen sivuston huoltotöistä. Päivitysten tekeminen kestää normaalisti korkeintaan muutaman minuutin.

  1. Yllä olevan kuvan mukaisesti klikkaa Päivitykset linkkiä Ohjausnäkymä -valikon alta.
  2. Päivitykset -sivulta näet saatavilla olevat päivitykset WordPressiin, teemoihin sekä lisäosiin.
  3. WordPress-ohjelmistoon saatavat päivitykset näkyvät sivulla ylimpänä ja voit klikata sinistä ”Päivitä nyt” painiketta kun haluat suorittaa päivityksen. Päivitys kestää hetken ja saat ilmoituksen, kun päivitys on suoritettu.
  4. Kun olet suorittanut WordPressin päivityksen (mikäli se oli saatavilla) voit siirtyä tekemään teemojen päivitykset. Valitse päivitettävät teemat ja klikkaa ”Päivitä teemat” -painiketta. Saat ilmoituksen, kun päivitykset ovat suoritettu.
  5. Tämän jälkeen voit siirtyä lisäosien päivityksiin. Samaan tapaan kuin teemojen päivitysten kanssa, voit valita kaikki lisäosat, joihin on päivityksiä saatavilla ja klikata ”Päivitä lisäosat” painiketta. Vaihtoehtoisesti voit myös päivittää lisäosat yksitellen, jolloin mahdollisen virheen ilmaantuessa tiedät minkä lisäosan päivityksen takia virhe ilmaantui, joka auttaa jatkoselvityksen kanssa.
  6. Päivitysten suorittamisen jälkeen on hyvä vielä tarkastaa vielä sivuston ulkoasu, että kaikki näyttää siltä kuin pitääkin sekä tehdä yhteydenottolomakkeen kautta testilähetys, mikäli sellainen kotisivuillasi on.
WordPressin ja lisäosien päivitys

Edulliset WordPress kotisivut yrityksille

Suunnittelemme ja toteutamme edullisia WordPress kotisivuja erityisesti pienyrityksille ja uusille yrittäjille. Tutustu palveluihin ja ota yhteyttä niin laitetaan kotisivuprojekti käyntiin. Kauttamme myös kotisivujen ylläpitopalvelut.