WordPress kotisivujen varmuuskopiointi

Kotisivujen ylläpitotöihin kannattaa sisällyttää tavaksi varmuuskopiointi. Varmuuskopiolla varmistat, että hallussasi on aina tuore kopio sivustostasi, johon voit palata, mikäli kotisivuille ilmenisi ongelmia esimerkiksi lisäosien tai teemojen päivitysten yhteydessä.

Miksi varmuuskopioida kotisivut?

Varmuuskopion avulla saat helposti palautettua kotisivusi aiempaan tilaan, jos kotisivuillesi ilmenisi ongelmia syystä tai toisesta. Mahdollisia häiriötilanteita voi sattua esimerkiksi WordPress-lisäosien tai teemojen päivitysten yhteydessä. Lisäosien yhteensopivuusongelmat ovat mahdollisia varsinkin, jos kotisivuillasi on käytössä useita lisäosia toiminallisuuksia varten. Tästäkin syystä on suositeltavaa käyttää lisäosia harkitusti.

Milloin varmuuskopiointi kannattaa ottaa?

Hyvä tapa on ottaa varmuuskopio aina kun päivittää WordPressin lisäosat ja teemat tai ainakin ennen isompia versiopäivityksiä. Varmuuskopiointi on järkevää tehdä myös, jos olet tehnyt paljon sisältömuutoksia sivustollesi, kuten uusinut sivuston visuaalisen ilmeen tai kirjoittanut paljon uusia tekstisisältöjä blogiin. Näin saat uusimmat päivitykset talteen etkä joudu tekemään kaikkea uudelleen, jos kotisivut jostain syystä päätyisivät virhetilaan.

Miten kotisivuista otetaan varmuuskopio?

Useat verkkohotellit ottavat sivustoista varmuuskopioita automaattisesti päivittäin, riippuen tietysti verkkohotellista ja mahdollisesti käytössäsi olevasta palvelutasosta.

Esimerkiksi Hostingpalvelun verkkohotellissa olevista sivustoista otetaan automaattiset varmuuskopiot päivittäin ja lisäksi varmuuskopion voi tehdä myös itse asennusohjelmassa. Asennusohjelman asetuksista pystyy myös määrittämään ohjelman päivittämään WordPressin lisäosat ja teemat automaattisesti ja ottamaan varmuuskopion ennen päivitystä.

Tässä ohjeita:

Varmuuskopiointi asennusohjelmassa

Varmuuskopion palauttaminen

Varmuuskopiointi WordPress lisäosan avulla

WordPress kotisivujen varmuuskopiointi on myös yksinkertaista siihen tarkoitettujen lukuisten lisäosien avulla, jos käytössä olevan verkkohotellin kautta kopion ottaminen ei ole mahdollista tai haluat tehdä kopion suoraan WordPressin hallintapaneelissa. Helppokäyttöinen vaihtoehto on esimerkiksi All in One WP Migration -lisäosa, jonka voi ladata ilmaiseksi WordPressin Lisäosat valikon kautta.

  1. Klikkaa WordPressin tausjärjestelmässä näkyvää Lisäosat valikon alta löytyvää Lisää uusi -linkkiä
  2. Hakukentän avulla hae: All in One WP Migration
  3. Klikkaa lisäosan nimen vierestä Asenna nyt -painiketta ja asennuksen jälkeen Ota käyttöön -painiketta.
WordPress kotisivujen varmuuskopiointi lisäosan asennus

Lisäosan asennuksen ja käyttöönoton jälkeen näet vasemmassa valikossa All in One WP Migration vaihtoehdon. Varmuuskopion voit ottaa Vienti -kohdan alta alla olevasti.

  1. Klikkaa Vienti -linkkiä ja pääset uudelle sivulle
  2. Vie -painikkeen alta voit valita sijainnin varmuuskopiolle (tiedosto jos lataat omalle koneelle)
  3. Klikkaamalla Tiedosto -kohtaa alkaa lisäosa tekemään varmuuskopiota sivustostasi
  4. Saat ilmoituksen kun kopio on valmis ja voit ladata sen omalle koneellesi
WordPress kotisivujen varmuuskopiointi lisäosan avulla

All in One WP Migration -lisäosan avulla otetun varmuuskopion saa palautettua lisäosan Tuonti -kohdan alta. Saman lisäosan avulla myös esimerkiksi kotisivujen siirto uuteen osoitteeseen onnistuu kätevästi. Varmuuskopion palautuksen tai sivuston siirron jälkeen tulee tarkastaa myös sivuston osoiterakenteen asetukset ja muutenkin käydä sivusto läpi linkkien, kuvien osoitteiden yms. osalta.

Edulliset WordPress kotisivut yrityksille

Suunnittelemme ja toteutamme edullisia WordPress kotisivuja erityisesti pienyrityksille ja uusille yrittäjille. Tutustu palveluihin ja ota yhteyttä niin laitetaan kotisivuprojekti käyntiin. Kauttamme myös kotisivujen ylläpitopalvelut.