Miksi tehdä kotisivut WordPressillä?

WordPressin avulla saadaan luotua yrityksille nykyaikaisia, hakukoneystävällisiä ja räätälöityjä kotisivuja tai verkkokauppoja, jotka ovat yrityksen eduksi vielä vuosienkin päästä. WordPress onkin maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (CMS) ja se perustuu avoimeen lähdekoodiin. Lue lisää miksi tehdä kotisivut WordPressillä.

WordPress on avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä

WordPress on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä, jonka kuka tahansa voi ladata ilmaiseksi osoitteesta wordpress.org ja asentaa kotisivutilaansa. Ohjelmiston käytöstä ei itsessään synny kuukausittaisia kuluja / lisenssimaksuja kuten monien muiden järjestelmien kanssa.

Kotisivuja varten tarvitaan vain verkkotunnus (.fi tai vaikka .com tai .net päätteinen tunnus) sekä webhotelli kotisivujen tiedostoja varten. Suosimme kotimaisen Hostingpalvelun WordPressille optimoitua palvelua, muitakin suomalaisia hyviä vaihtoehtoja toki löytyy. Webhotellin kautta WordPressin asennus onnistuu usein muutamalla klikkauksella.

Helppokäyttöinen alusta

WordPressin käyttämiseen ja kotisivujen tekstien tai kuvien päivittämiseen ei tarvitse aiempaa kokemusta, vaan pienellä perehtymisellä hommat hoituvat helposti ja nopeasti.

Järjestelmän hallintapaneeli on hyvin suunniteltu ja ylläpitäjät pääsevät tekemään muutoksia sivustolle visuaalisen muokkausnäkymän kautta. Koodaustaitoja eikä suurempaa teknistä osaamista ei tarvitse sivuston päivityksiin eikä välttämättä sivuston rakentamiseenkaan. Käyttöliittymä on saatavilla myös suomenkielisenä.

Suosionsa vuoksi WordPressin käyttöön löytyy myös roppakaupalla ohjeita, vinkkejä, oppaita sekä osaavia tekijöitä verkosta.

Hakukoneystävällinen

WordPressille rakennetut sivut ovat helposti hakukoneiden roboteille luettavassa muodossa, joka edesauttaa sijoitusta Googlen tuloksissa. Responsiiviset kotisivut ovat nykypäivänä edellytys käyttökokemuksen, mutta myös hyvien hakutulossijoitusten saamiseksi. WordPressin avulla saa luotua responsiivisia verkkosivustoja, jotka näyttävät hyviltä älypuhelimilla, tableteilla ja pöytäkoneilla. Muokkausnäkymästä voi sujuvasti vaihdella eri laitteiden välillä ja muokata ulkoasua päätelaitteeseen sopivaksi.

Lisäksi hakukoneoptimointia helpottamaan WordPressille löytyy lukuisia lisäosia, joiden avulla sisältöä sekä sivustoa pystyy parantamaan hakukoneiden näkökulmasta.

Monipuolinen ja kustomoitava WordPress

Vaikka WordPress on alkujaan suunniteltu blogialustaksi, se on nykypäivänä erinomainen vaihtoehto kaikenlaisten verkkosivustojen rakentamiseen. WordPressillä saa tehtyä näyttäviä ammattimaisia kotisivuja yrityksille, yhdistyksille, seuroille, verkkokauppoja, jäsensivustoja, varaussivustoja ja tietysti blogialustoja jne. Se sopii niin pienyrittäjille ensimmäiseksi kotisivuksi sekä myös isompien yritysten yrityssivuiksi.

WordPressille löytyy valtava määrä lisäosia (ilmaisia sekä maksullisia), joiden avulla verkkosivustolle saadaan lisättyä lisätoiminnallisuuksia kuten varauskalentereita, sosiaalisen median syötteitä (instagram feedit yms.), kuvakaruselleja, verkkokauppalisäosia, kieliversioita ja hakukoneoptimointia varten tarkoitettuja lisäosia, chat-toimintoja ja paljon muuta! Lisäosien avulla sivuston laajennettavuus ja toiminnallisuuksien lisääminen on ehdottomasti yksi WordPress sivustojen parhaita puolia.

Kuten lisäosia, myös teemoja  eli valmiita verkkosivuston ulkoasuja löytyy WordPressille valtava määrä. Valmiita teemoja löytyy sekä ilmaisia että maksullisia.

WordPress verkkosivujen muokkausmahdollisuudet ovat erittäin laajat ja niistä saadaan tehtyä yrityksille räätälöityjä ratkaisuja/ulkoasuja. Pohjana voidaan käyttää valmisteemaa, josta muokataan yrityksen näköinen tai kaikki voidaan tehdä alusta lähtien räätälöiden.

Uniikkien ulkoasujen suunnittelua ja toteutusta helpottavat myös WordPressille saatavat sivurakentajat kuten Elementor tai Oxygen.

WordPress on hyvä valinta, tarvitsetpa henkilökohtaiset kotisivut, yrityksen tai yhdistyksen kotisivut, blogisivuston, portfoliosivuston taikka verkkokaupan.

Tyylikkäät kotisivut kaikille laitteille WordPressillä

Responsiiviset kotisivut eli kaikilla päätelaitteilla (mobiili, tablet ja pöytäkone) toimivat ja hyvältä näyttävät kotisivut ovat nykypäivää sekä edellytys, ei pelkästään käyttökokemuksen, mutta myös hakukonenäkyvyyden puolesta. WordPressillä käyttäjäystävällisten kotisivujen toteutus eri päätelaitteisiin on varsinkin hieman harjaantuneelle tekijälle helppoa. Erityisesti sivurakentajien muokkausnäkymät eri päätelaitteille ovat tehneet toteutuksesta sujuvaa.

WordPress Elementor mobiili muokkausnäkymä

Elementor sivurakentajan mobiili muokkausnäkymä.

Tukea ja osaajia löytyy

WordPressin suosio on myös ehdoton plussa. Netistä löytyy ilmaisia oppaita ja ohjeita niin teksti kuin video muodossakin aloittelijoille sekä kokeneille käyttäjille. WordPress kotisivujen kanssa et myöskään sitoudu tiettyyn palveluntarjoajaan/yritykseen kotisivujesi kanssa, sillä WordPressin osaavia tekijöitä löytyy runsaasti ja valinnanvaraa riittää, mikäli tietyn yrityksen palvelutaso ei miellytä.

Suosionsa ja kattavan kehittäjäyhteisön vuoksi päivityksiä sekä järjestelmän kehitystä tapahtuu jatkuvasti, joten se on hyvä valinta tulevaisuutta ajatellen.

Edulliset WordPress kotisivut yrityksille

Suunnittelemme ja toteutamme WordPress kotisivuja erityisesti pienyrityksille ja uusille yrittäjille. Tutustu palveluihin ja ota yhteyttä niin tehdään yrityksellesi uudet kotisivut.